Nieuws

Uitnodiging nvim bedrijfsbezoek Operational Excellence 22 oktober 2013

“Continu verbeteren in een ambachtelijk gedreven organisatie”
Operational Excellence ook toepasbaar in andere branches?

Organisaties van wereldklasse willen continu sneller, beter, goedkoper en duurzamer zijn dan concurrenten. Dat kan door mensen, de organisatie en het proces management te verbeteren, verspillingen te elimineren en waardetoevoegende activiteiten nog beter te maken.

Bij Bakkersland is gestart met een uitgebreide potentiescan, waarmee de verschillende verspillingbronnen in kaart zijn gebracht. Die verspillingen vormden het uitgangspunt voor een op maat geschreven routeplan dat Bakkersland de huidige best practice in de bakkerij branche geeft. In dit routeplan komen elementen uit zowel Lean als TPM, als Six Sigma terug, afhankelijk van hun relevantie om de geconstateerde verspillingen te elimineren en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Wat was het nut en de noodzaak voor Bakkersland om voor Operational Excellence te kiezen? Hoe is het ontwikkelde routeplan bij Bakkersland Wateringen geïmplementeerd? Hoe ziet dit routeplan er op de werkvloer in de praktijk uit? En is deze methodiek ook toepasbaar voor de branches waar u als interim manager werkzaam bent?

Tijdens dit werkbezoek gaan we in op deze en al uw vragen over Operational Excellence.  

Over VLDV
VLDV is een sterk groeiend adviesbureau met een kern van ca. 50 medewerkers en een flexibele schil van nog eens ca. 20 personen. Zij mogen zich daarmee tot de top rekenen van Nederland op het gebied van continu verbeteren. Het team van consultants van VLDV vormt een evenwichtige mix van ervaring, innovatie, ambitie en gezond verstand.

Over Bakkersland
Bakkersland is Nederlands grootste ambachtelijke bakker. Pure passie, dat is wat hen drijft. En dat proeft u. Elke dag opnieuw bakken ze een brood-, gebak- en banketassortiment met producten voor elk moment van de dag. Een assortiment waarmee de klanten hoge ogen gooien bij de consument. Niet voor niets luidt daarom de missie: "Wij verzorgen jouw bakkersproducten, iedere dag weer".

Sprekers/facilitators:
Richard Boasson voorheen werkzaam bij Coopers & Lybrand, later werkzaam bij Quality Bakers Haarlem, Quality Bakers Zwanenburg en nu als bakkerijmanager bij Bakkersland Wateringen.

Voor meer informatie http://www.bakkersland.com of bellen met Richard Boasson, 0622 930 830.

Dirk Jan van Lente heeft samen met Patrick de Vos in 1990 Van Lente & De Vos opricht. Met meer dan 23 jaar ervaring met het succesvol implementeren van Operational Excellence in de meest uiteenlopende industriële takken van sport, zal Dirk Jan van Lente een inleiding geven op het gebied van OE en ingaan op de toepasbaarheid hiervan in industrieel Nederland. Ook komen de voorwaarden voor succes aan de orde. Met name van belang voor Interim Managers om de juiste omstandigheden te creëren voor een autonoom en continu verbeterende organisatie.

Voor meer informatie http://www.vldv.nl of bellen met Dirk Jan van Lente, 06 53 389 869.

Programma

 

17:30 uur

Inloop met een broodje. Ook leden van het bestuur van de nvim zijn aanwezig voor nieuwkomers en belangstellenden.

18:00 uur

Nut en noodzaak om te komen tot best practices in de bakkerijbranche door Richard Boasson.

19:00 uur

Operational Excellence in de praktijk: rondleiding door de bakkerij.

20:00 uur

Operational Excellence en de toepasbaarheid in andere branches door Dirk Jan van Lente.

±21.30 uur

Afsluiting.

U bent welkom bij Bakkersland Wateringen, Veenland 2, 2291 NA Wateringen (Den Haag). Met de auto zie routebeschrijving, of plan uw reis voor openbaar vervoer met http://9292.nl.

Aanmelden voor deze bijeenkomst
Als u wilt deelnemen aan deze professionaliseringsbijeenkomst ontvangen wij het aanmeldingsformulier graag uiterlijk vrijdag 18 oktober aanstaande. Leden betalen € 10,= exclusief BTW; niet-leden betalen € 20,= exclusief BTW.

De ledenprijs wordt berekend door op het aanmeldingsformulier "klik hier om in te loggen" te kiezen. Uw adresgegevens worden automatisch gegenereerd via de ledenlijst. Vervolgens ontvangt u, na de betaling via iDEAL, de factuur per e-mail.

Met uw inschrijving gaat u akkoord met onderstaande betalingsvoorwaarden:

  • uw betaling moet vòòr aanvang van de bijeenkomst zijn ontvangen via iDEAL;
  • annuleren is niet mogelijk; u kunt wel iemand anders in uw plaats laten gaan; de inschrijver heeft betalingsplicht;
  • restitutie is niet mogelijk.

U bent van harte welkom!             

Met vriendelijke groet,
Peter Ruiter en Bert Smith
_________________________________________________

Secretariaat Nederlandse Vereniging voor Interim Managers
Postbus 1058
3860 BB NIJKERK

Tel: 033 - 247 34 09
Fax: 033 - 246 04 70
E-mail: secretariaat@nvim.net
www.nvim.net
KvK Utrecht: 40481898


Terug naar het nieuws overzicht

http://www.imregister.nl/nieuws/2438/Uitnodiging-nvim-bedrijfsbezoek-Operational-Excellence-22-oktober-2013
© 2020 IM-Register.