Crypto: de do’s en dont’s

Investeren in cryptomunten raakt steeds meer ingeburgerd, ook bij de kleinere investeerders. Zeker nu de financiële markten erg onzeker zijn en de klassieke spaarformules hun aantrekkelijkheid verloren hebben, zoeken mensen terecht naar andere investeringsvormen waaronder cryptomunten. Het aankopen en verkopen gaat snel en eenvoudig, en er is geen enkele overheid die over je schouder met je meekijkt. Genoeg troeven om deze digitale munten je aandacht te geven. Overweeg jij om de eerste stappen in deze toch wel bijzondere wereld te zetten, lees dan eerst de do’s en dont’s om goed van start te kunnen gaan.

Do’s

Als het over investeren en beleggen gaat, is het altijd een goed idee om je kapitaal te spreiden en dat is hier niet anders. Een cryptomunt mag nog zoveel beloven, het is nooit goed om er al je beschikbare geld op in te zetten. Maak een goede analyse van de beschikbare munten en diversifieer je portefeuille. Maakt de ene munt eens wat verlies? Dan kun je dat nog altijd compenseren met je andere munten.

Cryptomunten hebben zo hun typische kenmerken en tendensen die een grondige research van je vragen. Maak hier ook zeker tijd voor. Ga op zoek naar informatie over het bedrijf achter de munt, spit het financiële nieuws uit op zoek naar trends en verwachtingen, en wees alert voor de signalen die de grote investeerders sturen. Crypto is gebaseerd op een markt van vraag en aanbod; een goede analyse hiervan zal je een heel eind op weg helpen.

Dont’s

Wat je absoluut moet vermijden als je investeert in cryptomunten zoals Shiba Inu bijvoorbeeld, is je laten leiden door je emoties. De markt kan bij momenten erg grillig zijn en dat zet veel mensen ertoe aan om in paniek hun munten te verkopen, vaak met heel wat verlies helaas. Het gegeven dat je niets verliest zolang je niets verkoopt, moet je hier steeds in gedachten houden. Als je de koersen van vele munten eens nakijkt, zul je zien dat pieken en dalen elkaar snel kunnen opvolgen en dat er geen enkele reden is om in paniek je hele portefeuille te verkopen als het even wat minder gaat. Om een voorbeeld te geven: kijk even naar de xrp koers van het laatste jaar.

Start jij met handelen in crypto?

Handelen in cryptomunten doe je doordacht en weloverwogen. Bepaal je strategie en houd die ook aan. Dit is de gouden tip op weg naar succes en mooie winsten. Stel je doelen niet bij; je hebt ze gesteld met een reden en die reden blijft, wat de markt op dat moment ook doet. Je zult zien dat je al snel een duidelijk beeld krijgt en goede inschattingen kunt maken. Al doende leert men en dat is hier niet anders. Heb je een mindere periode? Denk er dan aan dat wat zakt ook weer zal stijgen. Zakkende koersen is geen reden tot paniek en voor overhaaste beslissingen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven