Een woning verbouwen: hypotheek nemen of spaargeld gebruiken?

Ben je van plan jouw huis te verbouwen? Wat een spannende reis staat je te wachten! Een woningrenovatie is een geweldige manier om je huis een nieuw leven te geven en helemaal opnieuw verliefd te worden op je huis. Het kan meteen gezegd worden dat woningrenovaties nogal wat kunnen kosten. Dus voordat je de laatste hand legt aan jouw bouwideeën, moet je ook overwegen hoe je jouw renovatie kunt betalen. Er zijn veel financieringsmogelijkheden voor huisrenovaties, maar de meesten onder ons kiezen voor een hypotheek of gebruik van hun spaargeld. Lees verder om de juiste keuze te maken.

Een hypotheek nemen

Het is mogelijk om voor het verbouwen hypotheek af te sluiten bij een lokale geldverstrekker. Weet dat een hypotheek wel gepaard gaat met verschillende voorwaarden en kosten. Vergelijkbaar met een lening houdt een hypotheek in dat je extra geld leent om je huis te verbouwen. Het aanvragen van een hypotheek voor renovatie kan ingewikkeld zijn. Het kan gedetailleerd onderzoek en professioneel advies vereisen. Dit kan een moeilijkere en complexere optie zijn die extra papierwerk vereist en langer duurt om te voltooien. Het bedrag dat je kunt lenen, hangt af van jouw kredietwaardigheid, hoeveel eigen vermogen je beschikbaar hebt en het bedrag waarmee de waarde van jouw huis zal stijgen na de renovatie. Daarom is het noodzakelijk om vooraf te weten over hoeveel je kunt beschikken. Laat vandaag je maximale hypotheek berekenen zodat je een schatting hebt.

Zelf sparen

Veel mensen besluiten om genoeg geld te sparen om hun renovatieproject te betalen. Als je ervoor kiest om te sparen, betekent dit dat je genoeg geld opzij moet zetten en je verbouwing moet uitstellen in plaats van meteen te beginnen. Merk op dat je ook te maken krijgt met inflatie. Afhankelijk van het budget van jouw renovatie en hoeveel je elke maand kunt sparen, kan het nog enige tijd duren voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met de renovatie van jouw huis. Aan de andere kant betekent het gebruik van spaargeld dat je geen rente hoeft te betalen die samenhangt met verschillende soorten financiering.

De keuze

Zoals je weet, betaal je rente als je een hypotheek afsluit om een verbouwing te betalen. Dit is niet het geval als je ervoor kiest om te sparen. Het nadeel van sparen is dat je jouw project niet meteen kunt uitvoeren, maar het zeker een bepaalde tijd moet uitstellen. Het is raadzaam om beide opties tegelijk te gebruiken. Sluit een hypotheek af en gebruik waar nodig ook je spaargeld. 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven