De verzekeringen voor reizen

Je hoopt dat het niet gebeurd, maar een ongeluk tijdens het vakantie vieren kan toch iedereen over komen. Al draait het om kleine schade, zoals een deukje in de auto of de noodzaak dat er ergens een nachtje extra overnacht moet worden, het kost allemaal geld. Dan is het wel zo fijn als deze bedragen terug gehaald kunnen worden van de verzekering. Waarom heeft iemand precies een reis- en autoverzekering nodig?

Reisverzekering

Een reisverzekering helpt met het verzekeren van onverwachte kosten op vakantie. Dit kan bijvoorbeeld schade of kosten bij hulp zijn. Het helpt om onvoorziene noodsituaties of schade te dekken. Wanneer een vliegtuig is gecanceld en er een extra (paar) nachtje(s) overnacht moet worden, of juist wanneer de reis eerder moet worden afgebroken door omstandigheden. Een reisverzekering helpt met het kosten van de bedragen.

Het is niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar het wordt natuurlijk wel erg aanbevolen. Dit kan zelfs al bij een overnachting in Nederland. Er zijn kortlopende en langlopende reisverzekeringen. De keuze hiervan ligt bij de persoon die de verzekering afsluit. Het kan afhankelijk zijn van de duur van de reis en hoe vaak iemand op vakantie gaat in één jaar. Geniet je bijvoorbeeld vaak in het jaar van wekenlange vakanties? Dan komt een doorlopende reisverzekering al snel een stuk voordeliger uit dan wanneer er een kortlopende reisverzekering voor elke vakantie moeten worden afgesloten. Dit wordt ongeveer gerekend vanaf 20 vakantiedagen of meerdere weekenden per jaar, dan is het al goedkoper.

Autoverzekering

Een reisverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Daarentegen is een autoverzekering wél verplicht. Er zijn verschillende soorten dekkingen wanneer het draait om een autoverzekering. Een auto- eigenaar moet minimaal een WA- verzekering hebben. Dit dekt alleen maar schade veroorzaakt aan een derde partij door jouw auto. Hierbij kan het draaien om lichamelijk en morele schade, maar ook de schade van goederen. De derde partij is bijvoorbeeld een andere bestuurder, een voetgang, passagier of fietser. Dan is er een beperkt cascodekking, oftewel WA+ genoemd. Dit dekt de schade aan derde partijen, maar ook bepaalde schade aan eigen auto is verzekerd. Voor volledige dekking is er de allrisk- verzekering. Dit dekt alles van de beperkt casco- dekking, plus schade door eigen toedoen of door vandalisme. De beste autoverzekering kan verschillen per persoon. Mensen die bijvoorbeeld eigenlijk nooit rijden, hoeven mogelijk geen allrisk- verzekering te hebben. Zowel bij een reisverzekering als een autoverzekering zijn er aanvullende verzekeringen die er voor zorgen dat iemand met een veilig gevoel op pad gaat.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven