Wanneer schakel je een hypotheekadviseur in?

Veel ondernemers vragen zich af wat ze kunnen verwachten van de hypotheekrente. Het is voor veel mensen tenslotte van groot belang om juist wel of nog even niet een woning of bedrijfspand te kopen. Een hypotheek is een lening die je afsluit bij een bank of andere geldverstrekker om een huis te kunnen kopen. De rente die je betaalt over deze lening wordt de hypotheekrente genoemd. De hoogte van de hypotheekrente is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de looptijd van de lening en het type lening.

De meest voorkomende soorten hypotheken in Nederland zijn een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Met een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand hetzelfde bedrag, waarvan een gedeelte gaat naar de aflossing van het geleende bedrag, en een gedeelte naar de rente. Na verloop van tijd zul je steeds minder rente betalen omdat het geleende bedrag steeds verder afgelost is. En bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing, Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Bij een hypotheek kan het heel erg raadzaam zijn om advies in te winnen. Hierdoor weet je dat je altijd een weloverwogen en gefundeerde beslissing kunt maken. In deze blog bespreken we waarom het zeer interessant kan zijn om een hypotheekadviseur in te schakelen. 

Waarom een hypotheekadviseur inschakelen?

Veel ondernemers vragen zich af of het wel verstandig is om een hypotheek af te sluiten, iedereen is natuurlijk benieuwd naar de hypotheekrente verwachting. Gaat de hypotheekrente stijgen of dalen? Het is voor erg veel mensen van cruciaal belang om een stap te zetten naar een woning of een bedrijfspand. Het kan daarom ook zeer raadzaam zijn om hypotheekadvies te ontvangen van een specialist, namelijk een hypotheekadviseur. Ben je als ondernemer op zoek naar een zzp-hypotheek? Dan kan een hypotheekadviseur je precies vertellen wat de opties zijn. Zo weet je zeker dat je het proces goed verloopt. Bij Van Bruggen plan je eenvoudig een kennismakingsgesprek in voor hypotheekadvies. Het kennismakingsgesprek is gewoon vrijblijvend en kosteloos. Je zit na het gesprek helemaal nergens aan vast, en je bent een stuk wijzer geworden. 

Actuele rentestanden

Ben je benieuwd naar de actuele rentestanden? Bij Van Bruggen houden ze een overzichtelijk en duidelijk renteoverzicht bij. Door middel van dit renteoverzicht kun je eenvoudig zien wat de actuele hypotheekrente is van ruim 30 hypotheekverstrekkers. Dit geeft je de mogelijkheid om de hypotheekrente eenvoudig te vergelijken. Hierdoor maak je altijd een weloverwogen keuze.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven