Van evalueren naar automatiseren met de juiste tools

Als u uw bedrijf wilt laten groeien, is het belangrijk dat u regelmatig betrokken bent bij het optimaliseren van verschillende bedrijfsprocessen. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen kan uw bedrijf helpen georganiseerder te worden, frustraties van personeel en klanten te elimineren en zorgen dat elk proces in uw bedrijf efficiënter verloopt. Terwijl het waarschijnlijk lijkt dat het optimaliseren van processen een tijdrovend proces is, kunt u uw bedrijf helpen om vooruitgang te boeken in termen van groei en productiviteit door enkele eenvoudige maar effectieve veranderingen aan te brengen.

Stap 1: Analyseer bedrijfsprocessen

Om te beginnen met het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen, moet u eerst de processen die binnen uw bedrijf worden gebruikt analyseren. Begin bij alle processen uit te schrijven en te documenteren. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld krijgt van wat er bijvoorbeeld gebeurt binnen uw bedrijf vanaf het moment dat een klant een aanvraag doet tot het moment dat deze wordt voltooid. Zorg ervoor dat alle zwakke punten in kaart worden gebracht en vervolgens gedocumenteert worden. Daarnaast is het verstandig om te kijken welke stappen de meeste tijd in beslag nemen.

Stap 2: Stel doelen

Voordat u begint met het verbeteren van uw bedrijfsprocessen is het slim om een aantal doelen te stellen. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn: een betere klantenservice, meer productiviteit of kosten besparen. Stel een duidelijk doel voor elke verandering die u aanbrengt in uw bedrijfsprocessen en zorg ervoor dat dit doel duidelijk is voor alle betrokkenen binnen uw bedrijf.

Stap 3: Implementeer veranderingen

De volgende stap is het implementeren van veranderingen. Probeer processen te vereenvoudigen waar mogelijk door de procedures in stappen te verdelen en documenteer alle veranderingen die u aanbrengt. Zorg ervoor dat de processen in de juiste volgorde worden uitgevoerd en stel regels en richtlijnen op voor elke stap in het proces. U kan dit doen met behulp van software zoals SAP Business One. Hierin is het slim om een geschikte partner zoals Planlogic. Met planlogic kunt u bijvoorbeeld kijken naar de processen binnen uw inkoopafdeling om vervolgens met SAP ATB te optimaliseren. 

Stap 4: Meet en evalueer

De laatste stap in het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen is het meten en evalueren van de veranderingen die u heeft aangebracht. Meet de tijd die elke stap van het proces in beslag neemt, de productiviteit van uw personeel, de klanttevredenheid en andere belangrijke prestatie-indicatoren. Gebruik deze gegevens om de veranderingen die u heeft aangebracht te evalueren en te bepalen of er nog verbeteringen nodig zijn.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven